Kategorier
Partihop

Karina Bergmann skifter fra Liberal Alliance til Konservative

Karina Bergmann er i dag, den 12. maj 2020, skiftet fra Liberal Alliance til Det Konservative Folkeparti. Hun er indvalgt i Københavns Borgerrepræsentation. Hun har givet os lov til at bringe sin begrundelse her på siden. Derudover er hun blevet interviewet til KøbenhavnLiv.

“Kære alle,

Jeg har efter mange overvejelser besluttet mig for at skifte til Det Konservative Folkeparti. Jeg er opvokset i den konservative højborg Vallensbæk Strand med borgerlige forældre og konservative værdier, og inden for den seneste tid kan jeg mærke, at jeg orienterer mig mere mod de værdier end liberalismen.

Det er værdier som ordentlighed, rimelighed, pligt, moral, dannelse, historie og ånd.

Jeg vil altid være frihedsorienteret og et frihedselskende individ, men jeg har i den senere tid fået øjnene op for vigtigheden af samfundsbærende institutioner som familie og andre fællesskaber såsom kongehuset.

Og nu hvor jeg er i gang, har jeg endnu en bekendelse, og det er, at jeg efter at have været medlem af Ateistisk Selskab i en håndfuld år, har valgt ikke at forny mit medlemsskab. Jeg har i den senere tid sågar flirtet med kristendommen og et medlemskab af folkekirken. Det bliver i år.

Det er med tungt hjerte, at jeg siger farvel til det stærke frivillige fællesskab i et parti, som jeg kan fejre ti års jubilæum i i år. Mine bedste venner og oplevelser, opturene og nedturene, er derfra. Og bare for at mane alle spekulationer til jorden: Alex Vanopslagh har, og har hele tiden haft, min fulde opbakning som leder af Liberal Alliance. Og jeg har netop orienteret ham som den første om min beslutning.

Jeg ser frem til at arbejde sammen med den konservative gruppe på rådhuset med Jakob Næsager som gruppeformand. Næsager er en af de mest kompetente politikere på rådhuset, og vi har siden jeg trådte ind i Borgerrepræsentationen haft et godt samarbejde.

Jeg vil fortsat sidde i Kultur- og Fritidsudvalget, og bliver således kultur- og fritidsordfører for de Konservative. Min kamp for det borgerlige København vil ligeledes fortsætte, men med mere fokus på det nære, det danske og det der gør København til noget helt særligt.

København skal fungere i hverdagen med alt hvad det indebærer. Det betyder blandt andet en god balance mellem arbejde, fritid og familieliv, gode institutioner, foreningsliv, handels-, by- og kulturliv. Og så skal vi tage os meget bedre af de svageste i samfundet. Det ser jeg frem til at gøre for Det Konservative Folkeparti.

– Karina Bergmann”